Städtips

Flyttstädning Stockholm – Proffsig städfirma i Sverige

Varmt välkommen till Flyttstädning.com. Vi erbjuder professionella städtjänster för både företag och privatpersoner i Stockholm. Som ett av Stockholms ledande städföretag som erbjuder flyttstädning är vi mycket måna om att ta hand om våra kunder genom att utföra noggranna och samtidigt tidseffektiva flyttstädningar varje gång vi utför ett städuppdrag.  Vi är dessutom stolta över vår kundservice som vi satsar mycket på för att överglänsa konkurrenterna och erbjuda våra kunder den bästa servicen de kan få.

Våra klienter varierar idag från privatpersoner som byter bostad till större företag och restauranger som byter lokaler. Oavsett hur stort eller litet jobbet är så tar vi oss an ditt städuppdrag.

Priser Exempel Städtjänster Villor/Radhus/Lägenheter (inkl. moms). Fönsterputsning ingår!
KVMPRISEfter RUT
0-493000Kr1500Kr
60-693800Kr1900Kr
80-894600Kr2300Kr
100-1095400Kr2700Kr
140-1497000Kr3500Kr
149 +Skicka Offert Skicka Offert
städservice i stockholm med omnejd

Se priser och Information för en komplett prislista

En flyttstädning är ofta svår att utföra själv då det är mycket lätt att missa vissa områden som behöver städas när du flyttar ut. Extra svårt blir det dessutom med tanke på den stress som ofta finns i samband med att man byter bostad. Slipp oroa dig för hemstädningen och undvik klagomål för att du missat att städa något, och låt istället oss ta hand om din flyttstädning. På så sätt kan du ägna dig åt andra saker som berör din flytt.

När du anlitar oss på Flyttstädning.com så kan du vara säker på att rengöringen blir ordentligt utförd. Vi erbjuder städgaranti (läs mer om det här på sidan) och vet hur man utför städservice så att det blir så rent som möjligt i lokalen eller bostaden vi städar.

Tveka inte att kontakta oss redan idag för att boka en flyttstäd i Stockholm. Kontakta oss via mail, telefon eller genom att fylla i formuläret på sidan.

Asbestsanering – hur du gör det själv

Är du i behov utav en asbestsanering? För många år sedan var asbest ett material som användes för att bygga hus. Men mot slutet av 1970- och 1980-talet upptäcktes att detta material var orsaken till många allvarliga sjukdomar som människor fick. Regeringar över hela världen förbjöd användningen av asbest i byggnader. Tillverkningen av detta material fasades gradvis ut och det togs bort från byggnader som redan hade det.

Här är riktlinjer för asbestsanering – Så tar du bort asbest själv

Vissa människor som har asbest i sina byggnader hävdar att det är ganska dyrt att anställa en expert för att ta bort det, de väljer då kanske att göra jobbet själva. Så länge du har lämpliga säkerhetsåtgärder i åtanke kan du ta bort upp till 10 kvadratmeter bunden asbest. Mer än 10 kvadratmeter kräver dock expertis från ett licensierat saneringsföretag.

1. Arbeta med asbest säkert

Se till att du använder rätt personlig skyddsutrustning som godkänts av lokala myndigheter, är du exempelvis från Australien är det Australian Standards approved Personal Protective Equipment som gäller, och detta förkortas (PPE). Dessa inkluderar en mask, ett huvudskydd, ett par handskar, overall och skyddsglasögon.

Rök, ät eller drick aldrig på platsen. Detta säkerställer att du inte andas in eller sväljer något asbestdamm. Tvätta händerna och ansiktet noggrant med tillräckligt med vatten och tvål innan du äter dina måltider och när du är klar för dagen.

Undvik att använda elverktyg eftersom de kan öka frisättningen av fibrer. Att använda högtrycksmaskiner för vattenrengöring bör också undvikas och om det ändå händer av misstag bör du ringa en expert för att de ska fortsätta med uppgiften. Låt området bli vått försiktigt med tillräckligt med vatten för att förhindra att asbesten blir luftburen.

Undvik att borra och skära i material som innehåller asbest eftersom fibrerna kan bli luftburna. Undvik också att tappa materialet för att minimera olyckor.

2. Informera människor om din asbestsanering

Låt din familj och grannar veta att du tar bort ett skadligt ämne. Spärra det drabbade området tills hela jobbet är klart, inklusive städning. Detta kommer att förhindra spridning av skadligt material till opåverkade områden.

3. Förbered området för att ta bort asbest

Lägg plastskydd under arbetsområdet för att undvika förorening av golvet.

Stäng alla fönster, dörrar och ventilationsrör för att förhindra att damm kommer in i ditt hus. Se till att täta av områden som dammet kan sippra in i, som exempelvis under dörrarna.

Se till att barnleksaker inte finns i närheten.

4. Rengöring efter du sanerat asbest

Fukta alla asbesthaltiga material och stapla dem försiktigt i täta plastpåsar. Se till att påsarna är tydligt märkta som giftigt avfall. Gnugga inte materialen mot varandra eftersom det kan orsaka frigöring av fibrer.

Ta bort materialet från platsen så snart de är förseglade och rengör området noga (se till att området är vått under rengöringen).

5. Avfallshantering av asbest

Släng aldrig detta avfall i vanliga soptunnor, eftersom det kan orsaka ytterligare kontaminering.

Se till att allt asbesthaltigt material endast kasseras i områden som är avsedda för sådant avfall.

Sanering av asbest är en farlig och komplicerad uppgift. Det är viktigt att notera att en sådan borttagningsprocess kräver att du vidtar många försiktighetsåtgärder. Framför allt rekommenderas att anställa en licensierad och erfaren entreprenör. Genom att göra detta kan du försäkra dig om att arbetet kommer att utföras perfekt och att saneringen sker korrekt. Hör med din lokala städfirma i Stockholm om de kan hjälpa dig.

Borde du anlita ett proffs för att städa hos dig? 5 frågor att ställa till dig som är i behov utav hemstäd

Är du också i behov efter billig hemstäd? Människor verkar arbeta längre i dagens ekonomiska miljö. Att hyra in en städfirma som hjälper till att hålla ditt hem rent kan ge dig mer tid att spendera med din familj och dina vänner. Att komma hem från en hektisk dag på jobbet eller med dina barn och se att någon annan har dammat, dammsugit, tvättat golv, städat ditt kök och badrum kan ta bort mycket av din hushållsstress. Vanligtvis räcker det för de flesta hushåll att städas noggrant två gånger i månaden vilket sedan kommer frigöra enormt mycket tid. Det genomsnittliga hushållet som rengör sitt eget hem effektivt kommer att spendera fem timmar i veckan eller 21 timmar i månaden med att städa hemmet. Den genomsnittliga nationella veckoliga städningen från en professionell städfirma kostar mellan 830 kr och ca 1 660 kr per månad. Genom att anlita en städfirma för att städa ditt hem varannan vecka till en kostnad av 55 kr om dagen kan du få 21 timmar extra att spendera med din familj eller vänner under en månad. Är du redo att minska ditt krångel hemma och få ditt hem professionellt rengjort?

Här är 5 frågor att ställa till dig själv om du är redo för en professionell städservice för hemstäd:

städmaterial bör ingå vid hemstäd

 1. Är du OK med att tillåta att någon annan får tillgång till ditt hem om du inte är hemma? För att verkligen få den ultimata fördelen med att ditt hus städas av en professionell och få ledig tid över till dig själv måste du känna dig bekväm med att ha individer i ditt hem när du inte är hemma. Att anställa ett välkänt städföretag som har en strikt anställningsprocess på plats och också är försäkrad hjälper till att göra dig bekvämare.
 2. Är du bekväm med att anlita ett välkänt städföretag jämfört med att anlita en egenanställd städare till lägre pris? Även om det kan vara frestande att anställa den billigare egenanställda städaren så riskerar du att få problem om du anlitar städaren svart utan att betala skatt. Skatteverket kommer att hitta hushåll som inte betalar skatt på sin arbetskraft. Att hyra ett välkänt städföretag tar normalt bort ansvaret från dig, eftersom de betalar skatterna och är försäkrade.
 3. Är du OK om något skulle skadas? Även om brott inte vanligtvis förekommer om det är korrekt utbildade så inträffar olyckor. Att ha ett större välkänt städföretag kan hjälpa eftersom de tenderar att bli bättre utbildade och också försäkrade ifall incidenter skulle hända vid hemstäd.
 4. Känner du att du ständigt spenderar fritiden med att städa ditt hem? Professionella städare är utbildade att rengöra på ett systematiskt sätt så att de kan städa ett hem mycket snabbare än en husägare som har distraktioner runt om i hemmet. En städning för 830 kr tar normalt 2 professionella städare mindre än 2 timmar när de städar ett hem oavbrutet.
 5. Känner du ständigt att du inte lyckas få ditt hem så rent som du vill? Professionella rengöringsföretag som har ett system som följs kommer att hålla huset mycket renare än en individ med ett upptaget schema. Professionella städare har vanligtvis också verktygen för att städa bättre och du behöver inte bekosta kostnaden för att köpa städprodukter längre.

Få mer tid över om du väljer att betala för en städtjänst

Sammanfattningsvis kommer du att frigöra enormt mycket tid om du väljer att anlita en städservice för hemstäd. Ditt hem kommer konsekvent att bibehållas rent och du bör ha tid att göra mycket mer. Ett välkänt företag eller ett försäkrat oberoende företag kommer också att göra upplevelsen mycket roligare. Om du svarade ja på de fem frågorna ovan är du redo att börja intervjua städföretag och njuta av din kommande extra lediga tid.

Rengöra badrum – Steg för steg

Även om vi alla önskar att våra badrum ska vara det renaste rummet i hushållet, måste vi acceptera att det är det mest otrevliga rummet att städa. Nåväl, det är en elak och tuff syssla, men det måste göras. Uppgiften kan bli lite lättare om du förstår hur du ska gå tillväga för att städa badrummet. Samla alla städverktyg för badrummet och sätt igång att rengöra.

tips på att rengöra dott badrum. snabbt och kul

Ett grundläggande tips för städning är att ha alla städprodukter för hushållet i en flyttbar låda så att du har allt du behöver när du flyttar dig från ett ställe att städa till nästa. Trots det verkar badrummet kräva lika många städsaker som i resten av hela huset. Använd en annan låda för toalettrengöringssakerna. De ska inkludera wc-rengörare, trasor, handdukar, poleringsmedel för fönsterbrädan, tvättställsrengöring, svampar, borste, golvrengöring  och tvålborttagning.

Fördelarna med en städlista

Vi kan nog alla hålla med om att städning kan vara en knepig syssla. Det kan bli ännu mer avskräckande och tröttsamt om vi inte är organiserade på ett effektivt sätt när det gäller våra städningsmetoder. En städlista är ett verktyg som vi kan använda för att få en bättre organiserad, mer målinriktad och effektivare städning.

med en städlista kommer din städning bli mer organiserad

Syftet med en städningslista är att den ska påminna oss om vad som behöver städas och när det behövs städas. Alla städningsbehov i hemmet baseras på vad de är, om de ska utföras dagligen, veckovis, månadsvis, halvårsvis och årsvis. När vi skapar en komplett lista över alla städningsbehov i vårt hem, organiserad efter på hur mycket tid som krävs, har vi effektivt skapat en städlista åt oss själva som hjälper oss så länge som vi kommer att hålla på med städning.

Städa miljövänligt – Smarta Miljövänliga städtips!

Stäng ögonen och tänk tillbaka till när dina föräldrar eller far- och morföräldrar skulle städa huset. Kommer du ihåg den söta citrus doften som lockade och gjorde en glad? Eller de glittrande ytorna du kunde spegla dig själv i? Hemmet är vår tillflyktsort från omvärlden. Det är dit vi kommer för att slappna av och släppa våra rädslor och oro, inte minst för att tillbringa kvalitetstid med familjen.

Hur ska vi slappna av när vi har så mycket städning som ska göras samt att produkterna som används ger oss huvudvärk eller till och med orsakar sjukdomar inom familjen? Svaret på det är enkelt: vi kan inte. Många av oss har tagit beslutet att “vara grön”, inte bara för att hjälpa familjen leva hälsosammare, utan också för att skapa en bättre miljö för oss själva och våra barn. Nackdelen med att “vara grön” antas ofta vara att det är dyrare. Fel!

tips för en grönare städning

Rengöra köket – 10 tips som gör rengöringen lättare

Jag vet inte hur det är för dig, men många spenderar en stor del av deras tid i köket varje dag. En av våra besökare har delat med sig av följande råd. Det är sällan jag använder halvfabrikat utan jag brukar vanligtvis laga maten i från grunden. Då får mitt kök sitt dagliga träningspass. Jag städar i köket varje dag då jag är av den åsikten att köket ska vara det renaste rummet i ditt hem. Det är ju trots allt där bakterierna brukar samlas och det är då mycket viktigt att hålla det rent.

smarta tips för rengöring av köket

RUT-avdrag

I enlighet med de nya  skatteregler som trädde i kraft från och med Juni 2009 fakturerar vi på Flyttstädning.com enbart halva kostnaden för vår flyttstädning till dig,  samtidigt som vi skickar den andra halvan av priset direkt till skatteverken. Därmed så slipper du själv hålla på och strula med att göra avdraget manuellt. Boka en städservice idag och få upp till 50% rabatt på RUT-avdraget!

Flyttstädning och hemstädning ingår bland annat i de hushållsnära tjänster där du har möjlighet att göra avdrag (RUT-avdrag), och få 50 % billigare flyttstädning hos Flyttstädning.com! RUT-avdrag står för Rengöring, Underhåll och Tvätt och avdraget gäller enbart på arbetskostnaden av en tjänst (upp till 75 000kr), samt om företaget som anlitats har F-skattebevis.

rut-avdrag ansöker vi åt dig

Villkor för att beviljas Rut-avdrag samt avdragets storlek

 • Personen måste vara 18 år det beskattningsåret du nyttjar avdraget
 • Du är skatteskyldig i Sverige
 • Du har betalat för utförd tjänst/arbete inom de hushållstjänster som är berättigade  till Rut avdrag
 • Rut-avdraget uppgår till 75 000kr per person och år.  Observera igen att du kan bara få skattereduktion på arbetskostnaden. Du betalar 50% av arbetskostnaden (inkl.moms), och skatteverket betalar 50% av arbetskostnaden till företaget som du anlitat för att utföra tjänsten. Skattereduktionen för Rot- och Rut avdrag kan dock INTE bli större än det du ska betala i slutgiltig skatt efter att dina avdrag är gjorda.

Informationsbroschyrer samt ansökningsblanketter där du finner en mer detaljerad information gällande RUT- avdrag finner du på Skatteverket.se

Exempel på hushållsarbete där Rut-avdrag kan nyttjas enligt skatteverket:

 • Flyttstädning samt inflyttningsstädning
 • Städning av bostad
 • Byggstädning
 • Rengöring av inomhuspool
 • Rengöring av Altan
 • Gardiner – Tvättning, Upp- och nedsättning
 • Putsning av matsilver utför i bostaden
 • Tvätt av kläder samt textilier som utförs i bostaden/gemensam tvättstuga
 • Snöskottning
 • Rutarbete i hyresrätt
 • Barnpassning
 • Husarbeten som utförs i förälderns hushåll
 • Gräsklippning av din gräsmatta
 • Läxhjälp utfört i barnets bostad
 • Kostnad för person som hämtar, lämnar av barn på förskola, fritids, skola eller fritidsaktivitet

Flyttkartonger – Allt om flyttlådor online

Kartonger för flytt och förvaring

Alla som har flyttat förut vet hur jobbigt det kan vara. Man måste rensa bland ägodelarna, packa ner det man väljer att behålla, och sedan till slut flytta allt från ett hem till ett annat. Med så mycket att tänka på så är det lätt att man glömmer att fundera över vilka sorters flyttkartonger man behöver. Men, eftersom de förvarar alla dina ägodelar så bör du hitta de som är stadiga och som kan klara av den tuffa flytten och fortfarande skydda det värdefulla innehållet.

allt om flyttkartonger och flyttlådor online

Mångbottnade flyttkartonger

Den bästa typen av flyttlåda är speciellt designad för varje rum i hemmet. Saker såsom tunga bakredskap, kastruller och stekpannor samt köksgeråd kräver t.ex. en helt annan lådtyp än den för kläder.

Om du köper flyttlådor så köp de som är speciellt designade för speciella rum. En låda till köket bör vara mer slitstark än den för andra hushållsföremål, men det är alltid viktigt att hitta lådor som är gjorda av en bra kvalitets kartong med dubbelt wellpapp för en maximerad säkerhet, oavsett vilket rum du tänkt packa ner.

Det finns också speciella garderobslådor. Dessa är designade för att göra det lätt att transportera din garderob innehåll utan att behöva ta av galgarna, lägga på hög eller skrynkla klädesplaggen. En bra byggt metallstång sitter i toppen och gör att du enkelt kan hänga in från en garderob till en annan. Det är möjligt att hitta dessa i två olika storlekar, en hög för klänningar och byxor, och en låg för skjortor, kjolar och byxor dubbelvikta på galgar. Botten är också en fantastisk plats att stapla skor, vilket gör lådan dubbelt så effektiv.

Vad man ska kolla efter då man väljer flyttkartonger