Flyttkartonger – Allt om flyttlådor online

Kartonger för flytt och förvaring

Alla som har flyttat förut vet hur jobbigt det kan vara. Man måste rensa bland ägodelarna, packa ner det man väljer att behålla, och sedan till slut flytta allt från ett hem till ett annat. Med så mycket att tänka på så är det lätt att man glömmer att fundera över vilka sorters flyttkartonger man behöver. Men, eftersom de förvarar alla dina ägodelar så bör du hitta de som är stadiga och som kan klara av den tuffa flytten och fortfarande skydda det värdefulla innehållet.

Mångbottnade flyttkartonger

Den bästa typen av flyttlåda är speciellt designad för varje rum i hemmet. Saker såsom tunga bakredskap, kastruller och stekpannor samt köksgeråd kräver t.ex. en helt annan lådtyp än den för kläder.

Om du köper flyttlådor så köp de som är speciellt designade för speciella rum. En låda till köket bör vara mer slitstark än den för andra hushållsföremål, men det är alltid viktigt att hitta lådor som är gjorda av en bra kvalitets kartong med dubbelt wellpapp för en maximerad säkerhet, oavsett vilket rum du tänkt packa ner.

Det finns också speciella garderobslådor. Dessa är designade för att göra det lätt att transportera din garderob innehåll utan att behöva ta av galgarna, lägga på hög eller skrynkla klädesplaggen. En bra byggt metallstång sitter i toppen och gör att du enkelt kan hänga in från en garderob till en annan. Det är möjligt att hitta dessa i två olika storlekar, en hög för klänningar och byxor, och en låg för skjortor, kjolar och byxor dubbelvikta på galgar. Botten är också en fantastisk plats att stapla skor, vilket gör lådan dubbelt så effektiv.

Vad man ska kolla efter då man väljer flyttkartonger

Det är möjligt att hitta flyttkartonger i en sådan variation av storlekar att du kan få rätt storlek till varje behov. Många personer väljer av misstag de största som finns, men fundera över om det är så bra att packa ner en hel bokhylla av stora och tunga böcker. Klarar du av att flytta en sådan stor och tung låda? De flesta gör inte det och det kommer att sluta med många halvfulla lådor och ett stort slöseri med plats. Det är p.g.a. detta en bra idé att använda olika storlekar på lådorna för en mer effektiv packning.

Fundera också på styrkan. En låda med en markering av 32 ECT (Edge Crush Test – översatt hörnkrossartestet) är en bra och stadig flyttlåda. Även fast en ECT markering kanske inte betyder så mycket för någon som inte har massor med erfarenhet av flyttar, så är det en markering man verkligen håller utkik efter i flyttvärlden. En låda med en 32 ECT markering betyder att den klarar av ett tryck på i amerikanska mått 32 Pounds per Square inch (d.v.s. c:a 14kg per 6,5 kvadratcentimeter) medan den står på en av sina kanter. Detta mått är oerhört viktigt om dina lådor ska staplas på varandra, vilket är något som med säkerhet händer i nästan varje flytt.

Alla lådor av wellpapp bör hålla sin form väl. En kartong av wellpapp har ett plisserat innerlager mellan två starka lager av kartong. Denna typ av låda kommer garanterat hålla dina hushållsföremål säkra.

Om du köper flyttlådor, fråga företaget om de har ett särskilt set för din hushållstyp. En enrummare kräver naturligtvis färre flyttlådor än ett stort hus. Ett företag som specialiserat sig på flyttar bör ha en övergripande koll över vad du behöver och bör utnyttjas som en värdefull källa till information.

Köpa flyttlådor eller använda de som man får gratis från affären?

bananlådor till flytten

Fundera på det här – alla dina saker kommer att packas ner i kartonger i flytten. Tror du verkligen att de kartongerna från Systembolaget eller mataffären klarar av utmaningen att hålla allt i säkert förvar?

En låda från dessa ställen kanske är gratis, men de är också bara designade för att användas en gång. De har redan fyllt sitt syfte och är redo att återvinnas. Även fast du kanske tror att du är mer ekonomisk och miljövänlig då du använder dessa kartonger till att flytta, så är det troligt att du kommer att behöva mer flyttmaterial såsom bubbelplast och paketeringspapper bara för att kunna skydda dina tillhörigheter tillräckligt så att de inte går sönder.

Om du köper flyttlådor från ett ansett företag däremot så kommer du att få de som verkligen klarar av en flytt. De är ofta gjorda med hög kvalité, och dubbelt wellpapp, och om du köper dem själv så kan du köpa en stor variation av storlekar, istället för att nöja dig med det som finns tillgängliga på din lokala affär. De kan också sedan återanvändas till förvaring eller till och med säljas till någon annan som är på väg att flytta.

Att flytta är nog stressande. Det är viktigt att materialet man har till att packa klarar av utmaningen och inte resulterar i en kartong full med trasiga saker. Oavsett om du flyttar till andra sidan staden, eller till andra sidan landet, så kan du minska din stressnivå med det rätta materialet.