Rengöra badrum – Steg för steg

Även om vi alla önskar att våra badrum ska vara det renaste rummet i hushållet, måste vi acceptera att det är det mest otrevliga rummet att städa. Nåväl, det är en elak och tuff syssla, men det måste göras. Uppgiften kan bli lite lättare om du förstår hur du ska gå tillväga för att städa badrummet. Samla alla städverktyg för badrummet och sätt igång att rengöra.

Grundläggande badrumsrengöring

Ett grundläggande tips för städning är att ha alla städprodukter för hushållet i en flyttbar låda så att du har allt du behöver när du flyttar dig från ett ställe att städa till nästa. Trots det verkar badrummet kräva lika många städsaker som i resten av hela huset. Använd en annan låda för toalettrengöringssakerna. De ska inkludera wc-rengörare, trasor, handdukar, poleringsmedel för fönsterbrädan, tvättställsrengöring, svampar, borste, golvrengöring  och tvålborttagning.

Rengöra badkar

När du börjar rengöra badkaret ska du först ta bort smutsiga kläder eller handdukar, och lägga tillbaka allt på sin plats. Du ska även ta bort golvmattor som behöver rengöras. Jag tycker att den mest mödosamma delen av att rengöra badrummet är att få rent duschen. Om den inte görs ren får man med all sannolikhet ett lager av tvål, skum och avlagringar.

Få bort tvålrester i duschen

Så, eftersom jag vet att rengöringen av duschen tröttar ut mig, börjar jag där. Om tvålskummet i duschen är tjockt, bör du låta rengöringsmedlet sjunka in en stund innan du börjar skrubba. Se till att skölja av duschdraperiet eller duschdörren och likaså spåren. Du kommer märka att det krävs många rengöringsprodukter för att rengöra duschen. Det är ditt val vilka rengöringsprodukter du vill använda. Efter att du har rengjort duschen behöver du skölja av den noggrant. Det hjälper till att tvätta bort rengöringsmedlen och lös smuts.

Rengöring av spegel

När du har rengjort duschen följer rengöringen av spegeln. I mitt hus älskar vi att skriva meddelanden till varandra på den dimmiga spegeln efter en duschning. Det kan naturligtvis lämna märken på spegeln. En annan sak du kan behöva utföra är att rengöra lister, golvlister, dörramar och hyllor med en trasa.

Rengöra tappen

Nästa steg för att bli klar med badrummet är rengöring av tappen. Vad du än använder för rengöringsprodukt som är till för badrummet eller köket fungerar för att rengöra handfatet. Området kring handfatet inkluderar troligtvis nederdelen av pedestalhandfatet och även bänkytorna. Toaletten är nästa område som behöver rengöras när du är klar med handfatet; det är den svåraste uppgiften i badrummet.

Olika delar på toaletten som alla måste rengöra

Tänk på att det finns olika delar på toaletten som alla måste rengöras. Använd en disponibel toalettrengörare eller en vanlig toalettborste och lite wc-rengöringsmedel för att rengöra toaletten. Glöm inte att rengöra toalettkanten, undersidan av locket och toalettsitsen. Ett bra ytrengöringsmedel kan användas på baksidan av toaletten. Du bör regelbundet rengöra hela nederdelen, och missa inte nedre bakdelen som nuddar golvet. Du bör använda et ytrengöringsmedel för det med.

Till slut, för att få ett komplett rengjort badrum, måste du skura golvet slänga soporna i soptunnan. Jag tycker att pappershanddukar är speciellt passande att använda för att rengöra alla delar av badrummet.

Du får mindre skräp när du använder trasor eller svampar, vilket är bättre för miljön, men jag föredrar ändå att använda pappershanddukar. På så sätt tror jag att jag får bort alla bakterier när jag kastar dem. När du använder en pappershandduk, kasta den bara i sopkorgen i badrummet. Så det sista du behöver göra är att tömma soporna.